Ergoterapeutický workshop v DSS Prameň

Ako vedieť aktívne, zmysluplne a tvorivo využiť voľný čas a ešte sa aj niečo nové dozvedieť a naučiť? To bolo hlavným cieľom aktivity, ktorá bola realizovaná 26.6.2014 v DSS Prameň v rámci Malého projektu „Ergoterapeutický workshop,“ ktorý bol podporený z Európskeho sociálneho fondu ako súčasť národného projektu KomPrax - Kompetencie pre prax, ktorý organizuje IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže.
Účastníci projektu si vyzdobili kvetináče vymaľovaním fixkami a akrylovými farbami, oblepovaním servítkami, krakelovaním... Tí zručnejší si vyskúšali plstenie na filc a vyrobili dekorácie rôznych tvarov na zapichnutie do ozdobených kvetináčov.
Po presunutí do záhrady sa účastníci aktivity zoznámili s rôznymi druhmi kvetov a byliniek, s ich účinkami, vôňou a s možnosťami ich ďalšieho využitia. Každý si svoju vybranú rastlinku zasadil do kvetináča, o ktorú má možnosť naďalej sa starať doma.
Týmto projektom sme chceli vzbudiť záujem o nové činnosti, rozvíjať pocit  zodpovednosti pri ďalšej starostlivosti o zverenú rastlinku a formovať ich pozitívny postoj k pestovaniu rastlín a k prírode.
Fotogalériu nájdete TU.

Marianna Fischerová,  koordinátorka projektu